Sposób przygotowania:
Wściekłe,bo zmiksowane pomidory :)
Nastawiamy wywar na zupę- myjemy mięso i przekładamy do garnka,solimy pieprzymy, zalewamy wodą , dodajemy ziele i gotujemy.Ja zawsze zbieram "szumowinę" z gotującego się mięsa co pewien czas.Jak mięso będzie już ugotowane to wyciągam skrzydełka , zostawiam wołowinę i dorzucam obrane warzywa i pokrojone w drobną kosteczkę pomidory.Zmniejszam gaz i gotuję na wolnym ogniu.Następnie po paru minutach dodaję wyciśnięty czosnek oraz kostki bulionowe.Jak warzywa będą już miękkie , z garnka wyciągam por i wołowinę , a resztę miksuję blenderem.Do naszego miksu dodaję pół słoiczka koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszam , dodaję przyprawy do smaku , sos tabasco i jeszcze chwilę gotuję na małym ogniu.Makaron ryżowy nitki zalewam wrzątkiem i zostawiam na około 3-4 minuty.Zupę możemy podać ze świeżą bazylią i parmezanem.Smacznego
luna
kinga
kontakt1982