Sposób przygotowania:
wspaniałe panierowane piersi z kurczaka
Piersi myjemy i pozbawiamy niepotrzebnej błony, która podczas smażenia nieładnie deformuje nam mięsko. Jeżeli są bardzo grube nie rozbijamy pod żadnym pozorem lecz rozcinamy wzdłuż całego mięśnia. Na talerzu lekko głębokim roztrzepujemy jajka dodając do nich przyprawy i mleko. Na następnym talerzu tym razem płaskim dużym wysypujemy bułkę tartą. Tak przygotowane wcześniej mięsko prószymy mąką z obu stron następnie zanurzamy dokładnie w jajku z przyprawami potem wkładamy do talerza z bułką tartą i dokładnie obtaczamy z obu stron. Na patelni rozgrzewamy olej słonecznikowy i ostrożnie wkładamy na patelnie. Smażymy na nie wielkim ogniu ok 1 minuty z każdej strony. Jeżeli lubicie chrupkie to smażcie bez przykrycia, a jeżeli miękkawe i soczyste to pod przykryciem należy z kropić cytryną. Podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub makaronem. Smacznego :)