aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Wuzetka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i lekkie ciasto polecam do kawy.

Wuzetka

Składniki:

Wuzetka

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąka ziemniaczana
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 litra śmietanki
  • 6 dag cukru pudru
  • DODATKOWO:
  • do posypania gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

Wuzetka
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z kakao, żółtka i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy i wykładamy na formę 25/36, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół, Masa: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Śmietanką przekładamy ciasto. Można część kremu zostawić i udekorować wierzch wuzetki i posypać startą gorzką czekoladą.