Sposób przygotowania:
Wuzetka wg Beaty
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieram z połową cukru na gładką puszystą masę. Białka ubijam na sztywno by nie wypadły z naczynia, pod koniec ubijania dodaję resztę cukru. Mąkę przesiewam przez sito razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Do piany białek wlewam krem z żółtek i delikatnie wymieszać by piana nie opadła. Do tak przygotowanej masy powoli dodawać przesianą mąkę, mieszać za pomocą szpatułki. Dodać roztopione wystudzone masło. Przelewamy do formy. Pieczemy 30min w temp. 180st. Po wyjęciu i ostudzeniu kroimy na pół by powstały dwa blaty. Masa: Śmietankę ubjamy na sztywno, w połowie ubijania dajemy cukier puder i 2 smietan fixy. Ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Smarujemy dolny blat. Część śmietanki zostawiamy do dekoracji. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dekorujemy śmietanką. Wkłądamy do lodówki na ok.2h.