Sposób przygotowania:
Wuzetka z kremem jogurtowym
Sposób przygotowania: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę o wym. 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wyrównać. Piec około 50 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić poziomo na połowę. Do wysokiego naczynia dodać jogurt i wodę, następnie mieszać mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebek. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksować na najwyższych obrotach 3 minuty. Gotowym kremem przełożyć spód ciasta odkładając 1/3 do dekoracji. Równomiernie rozłożyć część wiśni i przykryć drugim blatem ciasta lekko dociskając. Wierzch ciasta przełożyć cienką warstwą kremu i udekorować za pomocą szprycki rozetkami, ozdobić wiśniami i ażurkami.
anullka7
kinga
misia53
Sarenka
msewka
Masz rację Sarenko.Bardzo efektownie te słodkości wyglądają w wydaniu p.Tereski.
siwa12345
PaniTereska
a wuzetka była rzeczywiście przepyszna :)
misia13
Bahus
magdaCh
PaniTereska
Pani Magdo,
ciasto do tego przepisu nie wymaga nasączania, jednak jeśli woli Pani nasączyć, można to zrobić np rumem.
Serdecznie pozdrawiam Teresa
dzesika194
OoOlusiaa2706
a wu zetka wygląda pyszniee ;)
olciaky
Nigella
Madzia78