Sposób przygotowania:
Wykombinowany obiad
Ryż gotować w osolonej wodzie 15 minut. Odsączyć z wody, rozciąć woreczki i wsypać do garnka, w którym się gotował ryż.
Przykryć pokrywką i zostawić.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w spora kostkę schab i mięso gęsi.
Podsmażyć, następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę oraz czosnek.
Smażyć aż cebula i papryka zmięknie od czasu do czasu mieszając.
Doprawić do smaku.
Fasolkę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa.
Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą i zagęścić nią sos.
Zagotować i podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Przykryć pokrywką i zostawić.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w spora kostkę schab i mięso gęsi.
Podsmażyć, następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę oraz czosnek.
Smażyć aż cebula i papryka zmięknie od czasu do czasu mieszając.
Doprawić do smaku.
Fasolkę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa.
Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą i zagęścić nią sos.
Zagotować i podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Niuniaczka