Sposób przygotowania:
Wykwintne ciasto nietypowe
Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać. Wymieszane i przesiane mąki dodawać powoli i delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na brytfankę i piec w 170 stopniach ok. 30 minut. Po przestudzeniu przekroić biszkopt na pół. Przygotowanie masy: Kajzerki zalać zimnym mlekiem (2 szklanki) i pozostawić do zmięknięcia. Szklankę mleka zagotować z cukrem i dodać rozmoczone i rozdrobnione bułki i wiórki kokosowe i gotować ok. 5 minut. Po wystygnięciu utrzeć z masłem. Jedną część biszkoptu posmarować powidłem położyć na nie 3/4 masy, na masę biszkopt, następnie reszta masy i posypka. Posypkę przygotować następująco: na patelni roztopić masło, dodać cukier i wiórki, mieszać aż do uzyskania złotego koloru.