Sposób przygotowania:
Ciasto Rafaello
BISZKOPT:
Ubić białka z cukrem na sztywno.Do ubitej piany dodać żółtka i na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM:
Czekolady rozpuścić na parze.Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciastoI znowu nasączony biszkopt+krem, polać polewą czekoladową I posypać mogdałami.
SMACZNEGO!
Ubić białka z cukrem na sztywno.Do ubitej piany dodać żółtka i na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM:
Czekolady rozpuścić na parze.Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciastoI znowu nasączony biszkopt+krem, polać polewą czekoladową I posypać mogdałami.
SMACZNEGO!
Natala1210
bajtek