martunia19

martunia19

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Ciasto Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne i wykwintne ciasto:)

Ciasto Rafaello

Składniki:

Ciasto Rafaello

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Rafaello
BISZKOPT:
Ubić białka z cukrem na sztywno.Do ubitej piany dodać żółtka i na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM:
Czekolady rozpuścić na parze.Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciastoI znowu nasączony biszkopt+krem, polać polewą czekoladową I posypać mogdałami.
SMACZNEGO!