Sposób przygotowania:
WZ-tka orzechowa
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jabłka- mieszamy.
Suche składniki ciasta przesiewamy i wsypujemy do masy jajecznej razem z olejem - mieszamy.
Na końcu dodajemy pół szklanki orzechów włoskich.
Wykładamy ciasto na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w temp. 160 st.C przez ok. 30 minut.
Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.
Połowę dodajemy do jabłek- mieszamy i studzimy.
Ciasto przecinamy na dwie części. Na spód nakładamy tężejącą masę jabłkowo-wiśniową.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną drugą połowę galaretki ciagle ubijając.
Tak otrzymany krem rozkładamy na jabłkach. nakrywamy ciastem. Górę polewamy stopioną polewą czekoladową.
Posypujemy resztą orzechów.
Suche składniki ciasta przesiewamy i wsypujemy do masy jajecznej razem z olejem - mieszamy.
Na końcu dodajemy pół szklanki orzechów włoskich.
Wykładamy ciasto na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w temp. 160 st.C przez ok. 30 minut.
Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.
Połowę dodajemy do jabłek- mieszamy i studzimy.
Ciasto przecinamy na dwie części. Na spód nakładamy tężejącą masę jabłkowo-wiśniową.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną drugą połowę galaretki ciagle ubijając.
Tak otrzymany krem rozkładamy na jabłkach. nakrywamy ciastem. Górę polewamy stopioną polewą czekoladową.
Posypujemy resztą orzechów.
msewka
Natala1210
marietta