Sposób przygotowania:
Z delicjami
Biszkopt jasny upiec.
Placek makowo-kokosowy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mak, kokos, proszek, mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 160-180 st.C przez 30 minut.
Krem: w 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć , dodając po 1łyżce przestudzonego budyniu.
Przełożenie placka;
biszkopt - połowa kremu - placek makowo-kokosowy - druga połowa kremu- ciastka :Delicje" - tężejąca galaretka.
Placek makowo-kokosowy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mak, kokos, proszek, mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 160-180 st.C przez 30 minut.
Krem: w 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć , dodając po 1łyżce przestudzonego budyniu.
Przełożenie placka;
biszkopt - połowa kremu - placek makowo-kokosowy - druga połowa kremu- ciastka :Delicje" - tężejąca galaretka.