Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Z delicjami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo ładnie wygląda ten placek.

Z delicjami

Składniki:

Z delicjami

 

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • Placek makowo-kokosowy
  • 6 białek
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl suchego maku
  • 20 dag kokosu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Krem:
  • 6 żółtek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 l mleka
  • cukier waniliowy
  • 1 szkl cukru
  • składniki:
  • ciastka :Delicje:
  • 2 galaretki pomarańczowe

Sposób przygotowania:

Z delicjami
Biszkopt jasny upiec.
Placek makowo-kokosowy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mak, kokos, proszek, mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 160-180 st.C przez 30 minut.
Krem: w 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć , dodając po 1łyżce przestudzonego budyniu.
Przełożenie placka;
biszkopt - połowa kremu - placek makowo-kokosowy - druga połowa kremu- ciastka :Delicje" - tężejąca galaretka.