eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Zabielany krupnik Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny krupniczek ugotowany na serduszkach,doprawiony sosem sojowym i zabielony śmietaną.

Zabielany krupnik Eli

Składniki:

Zabielany krupnik Eli

 

Sposób przygotowania:

Zabielany krupnik Eli
Umyte serduszka zalać wodą (3-4 litry),dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharek i ugotować do miękkości.Przecedzić wywar do innego garnka.Serduszka obrać z żyłek i pokroić na połówki.Obrać,umyć ziemniaki i jarzynki.Ziemniaki pokroić w kostkę,jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę drobno posiekać.Dodać do wywaru kaszę.cebulę,serduszka i wlać sos sojowy.Gdy kasza będzie się gotować dodać ziemniaki,jarzyny,gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.Śmietanę wlać do garnka,wlewać powoli trochę gorącej zupy,mieszając i dodać do garnka z zupą.Doprawić pieprzem i jeśli zupa będzie mało słona jeszcze sosem sojowym do smaku.Do zupy dodać posiekany koperek.Na talerzach zupę udekorować natką pietruszki.Smacznego!