bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Żabki Kamili

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejny dowod na wspólna prace matki i córki. Ja upiekłam corka dekorowała swoje żabki

Żabki Kamili

Składniki:

Żabki Kamili

 

Sposób przygotowania:

Żabki Kamili
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W misce wymieszać suche składniki: mąkię, cukier, szczypta soli, proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: masło, mleko, jajko, sok z cytryny. Do miski z suchymi dodać mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników. Forme do mufinek wyłozyłam papilotkami, do kazdej nałozyłam prawie pełno ciasta. Piekłam ok.20-25 minut. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawac cukier puder, a następnie ser. Dodac barwnik, dokładnie wymieszać. Odłożyć na godzine do lodówki. Wystudzoną babeczkę obsmarować masą, orzechy przeciąć na pół i włożyć jako oczy. Rozpuścic na parze biala czekolade, lekko ostudzić, Grubą wykałaczką zrobić kółka dookoła oczu żaby. Zrobic naciecie w babeczce na usta. W każde nacięcie włożyć polowę czerwonego orzecha