Sposób przygotowania:
Zakręcone śledziki
Ze śledzi zdjęłam skórkę i podzieliłam wzdłuż na pół.W garnku rozgrzałam olej i podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę.Wsypałam startą marchew i podlałam 2-3 łyżkami wody.Przykryłam pokrywką i dusiłam około 15 minut.Dodałam sos słodko-kwaśny Łowicz.Dokładnie wymieszałam.Ciepły farsz nakładałam na połówki filetu i zwijałam. Przekułam wykałaczką i układałam ciasno,obok siebie w pojemniku.Do garnka,w którym robiłam farsz wlałam pół szklanki wody z dwiema łyżkami oleju i dwiema łyżkami sosu słodko-kwaśnego. Zagotowałam i przestudziłam.Zalałam tym śledzie i szczelnie zamknęłam pojemnik.Przeniosłam do lodówki. Najlepiej smakują następnego dnia.