Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zalewajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski

Zalewajka

Składniki:

Zalewajka

 

 

 

  • 1/4 l żuru

 

  • 1 i 1/2 l wody

 

 

  • 5 dag słoniny

 

  • 8 dag cebuli

 

 

Sposób przygotowania:

Zalewajka
Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować całość do miękkości ziemniaków. Następnie dodać żur i śmietanę. Całość zagotować, dodać przesmażoną na słoninie cebule, posolić. Podawać ze świeżą bułeczką, lub chlebem.

Tagi:

grzyby