Sposób przygotowania:
Zalewajka z jajkiem
Ziemniaczki oskrobałam umyłam i pokroiłam w kostkę. Do garnka włożyłam kacze udko i zalałam wodą. Gdy woda zaczęła wrzeć, dodałam przyprawy do smaku. Widelcem sprawdziłam czy mięso się ugotowało- było miękkie, dorzuciłam ziemniaki oraz kiełbasę pokrojoną w plastry. Gotowałam do miękkości . Zaprawiłam żurkiem.Na koniec wlałam śmietanę. Osobno ugotowałam jajko na twardo i pokroiłam na talerz.Wlałam zupę.
zewa
Babciagramolka
Smakowita88
Tak.Zupę gotuję na dużym ogniu. Udko jest już miękkie.Nie dodaję go do zupy.Mój luby go je z świeżym chlebem .
zewa
ale jakikolwiek wywar na zupę gotuje się na małym ogniu i dość długo.
Smakowita88
No to ciekawe,naprawdę. Nie wiem o co Ci chodzi Zewa ale widzisz że zupa wyszła. Jeśli Ci się nie podoba, skorzystaj z innej.Proste
zewa
ale nie chodzi o to czy ja ugotuję czy nie. Skoro nie gotujesz zalewajki tradycyjnie to po prostu napisz według Smakowitej i po sprawie.
msewka
Po 30 minutach kacze udko na pewno miękkie nie będzie.I chyba każdy kto kiedykolwiek gotował kaczkę o tym wie doskonale.