Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Zapiekana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekaną cukinię podawać z ryżem.

Zapiekana cukinia

Składniki:

Zapiekana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana cukinia
Cukinie (razem ze skórką) pokroić w plastry o grubości jednego centymetra. Na patelnię wlać ok.2cm oliwy, wrzucić pokrojone w plasterki ząbki czosnku i delikatnie podsmażać. Czosnek wyjąć i na tej samej oliwie obsmażyć plastry cukinii a następnie pokrojone w krążki cebule. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: cukinie, cebule, pomidory. Całość polać winem, przykryć, wstawić do piekarnik i zapiekać ok. 30 min. W temperaturze 180C.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

zioła cukinia