Sposób przygotowania:
Zapiekana dynia
Dynię pokroić w grubą kostkę, posypać solą i pieprzem.
Skropić sokiem z cytryny, dodać podsmazoną cebulę.
Włożyć do rondla, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Do wpół miękkiej dyni dodać cynamon i gałkę muszkatałową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem.
Jajka rozmieszać trzepaczką ze śmietaną, zalać dynię.
Zapiekać około 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Skropić sokiem z cytryny, dodać podsmazoną cebulę.
Włożyć do rondla, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Do wpół miękkiej dyni dodać cynamon i gałkę muszkatałową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem.
Jajka rozmieszać trzepaczką ze śmietaną, zalać dynię.
Zapiekać około 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.