kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zapiekane filety w ciescie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto francuskie ze znakomitym farszem mięsnym.

Zapiekane filety w ciescie

Składniki:

Zapiekane filety w ciescie

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 40 dkg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki sherry
  • 3 łyżki oleju
  • 25 dkg porów
  • 25 dkg marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 10 dkg kremówki
  • 3 plastry ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Zapiekane filety w ciescie
Mięso marynujemy 1 godzinę w sherry,musztardzie i posiekanym czosnku.Warzywa kroimy w paski a grzyby w plasterki.Mieso smażymy razem z grzybami na oleju.Doprawiamy je sola i pieprzem.Dodajemy 200ml wody,śmietanę, marynatę i warzywa po czym gotujemy. Po 1 minucie wykładamy na posmarowaną białkiem brytfannę i przykrywamy ciastem francuskim (robimy 2 otwory).Górę smarujemy żółtkiem i pieczemy 25 minut w temperaturze 200*C. Smacznego!