Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z serem białym i masłem
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie smażymy cieniutkie naleśniki. Naleśniki studzimy. Wyjdzie nam ich około 12 sztuk, ale to zależy od naszej średnicy patelni.
2. Ser biały rozcieramy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
3. Patelnię smarujemy masłem. Wystudzone naleśniki smarujemy serkiem i składamy w kopertę i układamy na patelni.
4. Przełożone naleśniki posypujemy cukrem i wiórkami masła.
5. Następnie naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się rozpuszczenia masła i cukru.
6. Podajemy gorące z dowolną konfiturą.
Smacznego życzę.
2. Ser biały rozcieramy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
3. Patelnię smarujemy masłem. Wystudzone naleśniki smarujemy serkiem i składamy w kopertę i układamy na patelni.
4. Przełożone naleśniki posypujemy cukrem i wiórkami masła.
5. Następnie naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się rozpuszczenia masła i cukru.
6. Podajemy gorące z dowolną konfiturą.
Smacznego życzę.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
Czekoladka 2