Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekane owoce morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekane owoce morza

Zapiekane owoce morza

Składniki:

Zapiekane owoce morza

 

  • 50 dag krewetek tygrysich
  • 20 dag krążków kalmarów
  • 70 dag ziemniaków, pokrojonych w ósemki
  • 5 dymek, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 ząbków czosnku
  • 30 dag pomidorów koktajlowych, pokrojonych na połówki
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do ziemniaków
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane owoce morza

Aby przygotować pyszne zapiekane owoce morza, należy ziemniaki, dymki i czosnek ułożyć na blaszce do pieczenia, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków, skropić oliwą i piec w piekarniku do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę. Dodać owoce morza i pomidory i zapiekać jeszcze 10 minut w wysokiej temperaturze.