Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Zapiekane pieczarki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rewelacyjna potrawa obiadowa dla osób nie jedzących mięsa. Znakomity smak. Potrawa nie wymagająca dużo pracy i wielu składników.

Zapiekane pieczarki z serem

Składniki:

Zapiekane pieczarki z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane pieczarki z serem
Pieczarki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Cebulę natomiast siekamy w prążki i przysmażamy na oleju razem z pieczarkami. Dodajemy sól i pieprz, studzimy i wbijamy jajko. Ser ucieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy w bułce tartej i posypujemy Vegetą. Dużą brytfannę smarujemy masłem i posypujemy bułką i wkładamy do niej nasze składniki. Następnie skraplamy ją wodą i kładziemy masło. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach około 30 minut.