karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Zapiekane pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zapiekane pulpety z sosem , mięso mielona w trochę innym wydaniu moim zdaniem ciekawy pomysł na obiad

Zapiekane pulpeciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekane pulpeciki

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane pulpeciki
Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, oraz pokrojona wcześniej w drobna kostkę cebulę, wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso formujemy w kulki, obtaczamy jej delikatnie w mące, podsmażamy na małej ilości tłuszczu tak aby sie delikatnie zarumieniły z każdej strony. Podsmażone pulpety przekładamy do naczynia w którym będziemy je zapiekać. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę lub talarki, lekko podduszamy, dodajemy do sosu.Pomysł na WINIARY mieszamy z jedną śmietaną, oraz 200 ml wody, dokładnie mieszamy, powstały sos z dodatkiem pieczarek wylewamy na pulpety. całośc posypujemy startym serem, zapiekamy pod przykryciem przez ok 35-40 min. Podajemy z ziemniakami
Zapiekane pulpeciki
podsmażamy mięso przed jego zapiekaniem w sosie
Zapiekane pulpeciki
mięso jajko bułka i przyprawy trzeba wymieszać