Sposób przygotowania:
Zapiekane ślimaczki
Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Przestudzić.Z mleka, jajek i mąki zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na ok 20 minut. Patelnie natłuścić olejem i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta.Z parówek zdjąć osłonki i każdą przekroić na 3 części. Naleśniki pokroić na paski o długości kawałka pokrojonej parówki. Do przestudzonych pieczarek wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym pieczarkowym farszem smarować naleśniki i zawijać przygotowane parówki. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać w nim przygotowane ślimaczki. Całość posypać startym żółtym serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.