Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekane sznycle z posypką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przed podaniem przybrać rozmarynem!

Zapiekane sznycle z posypką

Składniki:

Zapiekane sznycle z posypką

 

  • 4 wieprzowe sznycle,
  • 1kg.ziemniaków,
  • 75dag.marchewki,
  • 1/2 pęczku rozmarynu,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka brązowego cukru,
  • 5dag.twardego włoskiego sera,
  • 5dag.masła,
  • 7i1/2dag.orzechów włoskich,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 1-2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zapiekane sznycle z posypką
Ziemniaki i marchewkę obrać,pokroić na plasterki,2/3rozmarynu posiekać,resztę odłożyć do dekoracji.Marchewką,ziemniaki i rozmaryn przełożyć do brytfanki skropić oliwą z oliwek,wymieszać,doprawić solą,pieprzem i brązowym cukrem,piec od czasu do czasu mieszając przez ok.45min.w 200"C.Ser zetrzeć,orzechy posiekać,wymieszać i ser i orzechy z masłem tartą bułką,doprawić solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć na nim mięso po 2min.z każdej strony,oprószyć solą i pieprzem.Z piekarnika wyjąć brytfankę,na warzywach ułożyć sznycle na nie położyć masę z orzechami i piec dalsze 10min.