paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Szparagi pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Białe szparagi zapiekane w boczku, przykryte żółtym serem oraz polane sosem z majonezu, jajka i czosnku

 Szparagi pod kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi pod kołderką

 

Sposób przygotowania:

Szparagi pod kołderką
Obrane szparagi ugotować na pół twardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Gdy przestygną to każdego szparaga owinąć dokładnie plastrem boczku. Na ułożone w naczyniu żaroodpornym szparagi ułożyć plastry żółtego serka. W misce wymieszać ze sobą jajko, majonez i do smaku sól, pieprz i czosnek na jednolita masę.Sosem polać szparagi. Zapiekać około 15-20 minut w temp. 180 stopni.. Podawać na ciepło.
 Szparagi pod kołderką
Gdy przestygną to każdego szparaga owinąć dokładnie plastrem boczku.
 Szparagi pod kołderką
Na ułożone w naczyniu żaroodpornym szparagi ułożyć plastry żółtego serka.
 Szparagi pod kołderką
W misce wymieszać ze sobą jajko, majonez i do smaku sól, pieprz i czosnek na jednolita masę.
 Szparagi pod kołderką
Gotownym sosem polać szparagi z serkeim i boczkiem