Sposób przygotowania:
Zapiekane ziemniaki
Ziemniaki ugotować w mundurkach w posolonym wrzątku,odcedzić,przestudzić polewając zimną wodą i obrać.Odstawić do całkowitego wystudzenia i pokroić na kawałki.Pomidory przekroić,usunąć pestki,a miąższ pokroić na kawałki.Cukinie oczyścić,odciąć końce i pokroić na grube plastry.Igiełki rozmarynu oderwać i drobno posiekać.Ser drobno zetrzeć.Ziarna sezamu zrumienić na suchej patelni,wystudzić i wymieszać z żółtym serem i tartą bułką.Warzywa ułożyć na płaskiej blasze wysmarowanej odrobiną oleju i skropić je pozostałym olejem,posypać posiekanym rozmarynem oraz mieszanką sezamu,sera żółtego i tartej bułki,oprószyć solą i pieprzem.Piec ok.15min.w 200"C.Podczas pieczenia warzywa często mieszać aby równomiernie się zrumieniły.