Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zapiekanka Anuli z fasolka.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam,wyszla super:)Dobra na obiad czy kolacje.

Zapiekanka Anuli z fasolka.

Składniki:

Zapiekanka Anuli z fasolka.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka Anuli z fasolka.
Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy w sredniej grubosci plastry.Cebule i papryki kroimy w kostke,dusimy do miekkosci na lyzce oleju(mozna dodac w czasie duszenia odrobine wody).Wedline(ja mieszam kilka rodzai np.cienka kielbasa,szynka i parowki) kroimy w kostke lub paski i podsmazamy.Podduszona cebule i papryke mieszamy z podsmazona wedlina.W naczyniu zaroodpornym lub blaszce ukladamy skladniki warstwowo.
1. ziemniaki(posypujemy je przyprawa)
2 .polowa wymieszanych razem: wedliny,cebuli i papryk
3.plasterki sera(kroimy dosc cienkie)
4.pol puszki fasolki z sosem
5.ziemniaki(posypujemy przyprawa)
6.reszta wedliny,cebuli i papryki
7 reszta fasolki
ziemniaki(posypujemy przyprawa)
Zapiekamy w tem.180 stopni pod przykryciem ok 1 godzine,zdejmujemy przykrycie,podkrecamy temp. na 200 stopni,zapiekamy nastepna godzine,15 minut przed koncem posupujemy pozostalym startym na tarce serem.