Sposób przygotowania:
Zapiekanka dla warzywniaków
Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z pomidorów. Jak się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na rumiano. W naczyniu do zapiekania ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki. Posypać tartym serem i usiekaną bazylią . Na to wyłożyć pieczarki z cebulą i znów posypać tartym serem . Na wierzch położyć wymieszane ze sobą pokrojone drobno papryki i pomidory- posolić i popieprzyć . Z wierzchu wsypać resztę sera .Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni ) i zapiekać 25 minut .
Taką zapiekankę można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs z grilla .
Taką zapiekankę można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs z grilla .