Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zapiekanka dla warzywniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zostałam postawiona przed koniecznością nakarmienia ( w porze obiadowej ) znajomych którzy nie jadają mięsa

Zapiekanka dla warzywniaków

Składniki:

Zapiekanka dla warzywniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka dla warzywniaków
Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z pomidorów. Jak się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na rumiano. W naczyniu do zapiekania ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki. Posypać tartym serem i usiekaną bazylią . Na to wyłożyć pieczarki z cebulą i znów posypać tartym serem . Na wierzch położyć wymieszane ze sobą pokrojone drobno papryki i pomidory- posolić i popieprzyć . Z wierzchu wsypać resztę sera .Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni ) i zapiekać 25 minut .

Taką zapiekankę można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs z grilla .

Tagi:

sery ser