Sposób przygotowania:
Zapiekanka garam masala.
Udka obrać z kości,rozdrobnić na kawałki. Pieczarki oczyścić,umyć i osuszyć.Pokroić na ćwiartki lub w grubą kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Naczynie do zapiekania posmarować cienko margaryną.Resztę margaryny przełożyć do rondelka lub garnka.Wlać litr wody i dodać przyprawę garam masala.Wsypać czosnek,pieprz,vegetę i zagotować całość. W tym czasie na dno posmarowanego naczynia wsypać suchy ryż.Rozłożyć na nim pokrojoną cebulę.Na to kolejno warstwę mięsa i pieczarek.Całość zalać gorącą zalewą z garam masala i wstawić zapiekankę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piec w termoobiegu ok.45-50 minut.Podawać na gorąco np. z surówką lub ogórkami kiszonymi czy konserwowymi.
evita0007