dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

zapiekanka góralska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i bogata sałatka z ziemniakami

zapiekanka góralska

Składniki:

zapiekanka góralska

 

 

Sposób przygotowania:

zapiekanka góralska
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Delikatnie obrać i pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z posiekaną pietruszką i kawałkami papryki. Kiełbasę i boczek pokroić w cienki plasterki i podsmażyć. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dnie ułożyć plastry ziemniaków, na nich grzyby, potem kiełbasę i boczek oraz pokrojoną w krązki cebulę. Posypać serem i papryką. zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

Tagi:

sery ser kielbasa