Sposób przygotowania:
Zapiekanka hiszpańska
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować 3minuty w osolonym wrzątku - odsączyć.
Cebulę pokroić w krążki, pomidory pokroić bez skórki. Na dużej patelnii rozgrzać olej, układać kolejno: ziemniaki, cebulę, pomidory, posolić, popieprzyć, doprawić ziołami i dusić na małym ogniu 5minut. Cały czas mieszając.
Jajka roztrzepać z mlekiem, masą jajeczną zalać warzywa, smażyć aż się masa zetnie. Zapiekankę posypać natką.
Smacznego!
Cebulę pokroić w krążki, pomidory pokroić bez skórki. Na dużej patelnii rozgrzać olej, układać kolejno: ziemniaki, cebulę, pomidory, posolić, popieprzyć, doprawić ziołami i dusić na małym ogniu 5minut. Cały czas mieszając.
Jajka roztrzepać z mlekiem, masą jajeczną zalać warzywa, smażyć aż się masa zetnie. Zapiekankę posypać natką.
Smacznego!