Sposób przygotowania:
Zapiekanka jajeczna
Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy kiełbasę i paprykę i wszystko smażymy razem. Gdy już wszystko będzie miękkie wbijamy jaja,n dodajemy posiekany szczypiorek solimy i doprawiamy pieprzem. Na niewielkim ogniu smażymy jajecznicę, mieszając od czasu do czasu. Ściętą jajecznicę przekładamy łyżką do wysmarowanego wcześniej tłuszczem naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wkładamy zakryte naczynie z jajecznicą. Po 10 minutach wyjmujemy, posypujemy startym wcześniej serem i wkładamy do piekarnika odkryte naczynie na kolejne 10-15 minut (do momentu aż z sera zrobi się skorupka. Podajemy natychmiast, najlepiej na tostach z chleba pszennego. Smacznego!