Sposób przygotowania:
Zapiekanka - makaron z kulkami mięsnymi
Z miesa, jajka, przypraw, czosnku, buki tartej zagneisc mase i uformowac kuleczki. Obsmażyc na goracym oleju na rumiano. Makaron ugotowac al dente, odcedzić.
Przygotowac sos, jesli uzywamy koncentratu lub przecieru to skarmelizowac go na goracym tluszczu (wystarczy łyzeczka), podlac bulionem, przyprawic ziolami zeby nadac mu włoski smak.Jelsi uzywamy passaty wystarczy podgrzac ja, podlac bulionem i doprawić ziołami. Dno naczynia do zapiekania poamsrowac lekko olejem, wysypać makaron, wylożyc kuleczki miesa, zalac sosem pomidorowym, w wolne przestrzenie powkladac kawalki mozzareli,posypac serem i ziołami. zapeikac ok 20 minut w 180st.
Przygotowac sos, jesli uzywamy koncentratu lub przecieru to skarmelizowac go na goracym tluszczu (wystarczy łyzeczka), podlac bulionem, przyprawic ziolami zeby nadac mu włoski smak.Jelsi uzywamy passaty wystarczy podgrzac ja, podlac bulionem i doprawić ziołami. Dno naczynia do zapiekania poamsrowac lekko olejem, wysypać makaron, wylożyc kuleczki miesa, zalac sosem pomidorowym, w wolne przestrzenie powkladac kawalki mozzareli,posypac serem i ziołami. zapeikac ok 20 minut w 180st.
msewka