Sposób przygotowania:
zapiekanka makaronowa z brokułami
Piersi kroimy na drobne kawałki, przyprawiamy papryką, solą, pieprzem i smażymy, doprawiamy oregano. Smażymy również wyczyszczone pieczarki, pokrojone na połowki, dodajemy do nich pieprz, sól i paprykę. Makaron gotujemy al dente. Tak samo robimy z brokułami, podzielonymi na malutkie różdżki, po ugotowaniu przelewamy je zimną wodą żeby zachowały swój kolor. W rondelku przygotowujemy sos. Topimy masło, do którego dodajemy mąkę, ciągle mieszając, na koniec dolewamy mleko, musimy uważać żeby nie powstały grudki. w tym samym czasie dorzucamy rozpuszczony wcześniej z odrobiną mleka serek topiony. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, zalewając sosem. Na górę trzemy ser. Zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.