ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Zapiekanka makaronowo-pieczarkowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Lubisz makaron pod każdą postacią to polecam.

Zapiekanka makaronowo-pieczarkowa

Składniki:

Zapiekanka makaronowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka makaronowo-pieczarkowa
Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Przelać zimną wodą, osączyć. Cebulę obrać posiekać, zrumienić na 2 łyżkach oleju. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki, podsmażyć, mieszając, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso. Dodać cebulę i pieczarki oraz pomidory z puszki razem z zalewą oraz kostkę rosołową. Całość dusić na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Dodać makaron i starty ser, wymieszać. Całość wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, piec ok 30 minut w temp 200*C.