natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zapiekanka pieczarkowo-ziemniaczana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zapiekanka. Doskonała dla wegetarianin.

Zapiekanka pieczarkowo-ziemniaczana.

Składniki:

Zapiekanka pieczarkowo-ziemniaczana.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka pieczarkowo-ziemniaczana.
Ziemniaki umyć, obrać. Pokroić w grube talarki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złoty kolor. Wyjąć je i odsączyć od oleju. Posypać je solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Podsmażyć na pozostałym oleju oraz doprawić. Cebulę pokroić na drobną kosteczkę i wymieszać z przygotowanym sosem pieczarkowym. Wysmarować olejem tortownicę i układać warstwami ziemniaki i pieczarki. Po tej czynności posypać startym serem i zalać sosem pieczarkowym. Zapiekać 20 minut w temperaturze 250’C.