Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne połączenie, idealne na kolację. Mimo, że trzeba na nią trochę poczekać, naprawdę warto!

Zapiekanka rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 12 minut. Marchew i ser ścieramy na tarce. Nakładamy do naczynia żaroodpornego. Zasypujemy to poszatkowaną pietruszką i szpinakiem. Dodajemy rybę pokrojoną w kostkę, doprawiamy chili. Mieszamy. Posypujemy porwaną mozzarellą. Smarujemy śmietaną. Ziemniaki ugniatamy na piure. Układamy na wierzchu. Polewamy oliwą. Pieczemy w 180 st. przez 30 minut.
Zapiekanka rybna
Etap 1 - ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i ser ścieramy na trace
Zapiekanka rybna
Etap 2 - dodajemy pietruszkę i rybę pokrojoną w kostkę
Zapiekanka rybna
Etap 3 - mieszamy, układamy mozzarellę
Zapiekanka rybna
Etap 4 - całość smarujemy śmietaną