Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna.
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach.Ostudzić i obrać. Brukselkę opłukać, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ryby opłukać,osuszyć.Pokroić na kawałki.Panierować tylko w mące i smażyć z obu stron.Lekko posolić. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ziemniaki pokroić w plastry, rozłożyć połowę na dnie naczynia. Na nich rozłożyć kawałki ryby i brukselkę. Śmietanę wymieszać dobrze z koncentratem pomidorowym.Połowę wylać na wierzch ułożonej dotąd warstwy.Posypać połową wszystkich przypraw. Ułożyć na tym następną warstwę ziemniaków , polać resztą sosu i posypać resztą przypraw. Zapiekać w temp.200 stopni,aż ziemniaki się zaczną ładnie rumienić.Min.20 minut. Gotową zapiekankę obficie posypać zieleniną.
Netka
Wyprobuje w najblizszej przyszlosci:)
andzia67
jovi
dusia30
msewka
Natala1210