Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna z pieczarkami.
Rybe skropic cytryna-solimy i pieprzymy.Zawijamy w folie spozywcza i zostawiamy w lodowce ok 2 godz.Na patelni rozpuscic 2 lyzki margaryny i zeszklic cebule pokrojona w krazki,dodac pieczarki ,umyte i pokrojone w drobna kostke-skropic cytryna,solimy pieprzymy i dodajemy majeranek-dusimy.Jak odparuje sos odstawic.Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Forme wysmarowac margaryna ulozyc plasterki ziemniakow-solimy ,pieprzymy i sypiemy majerankiem.Na ziemniaki ukladamy filety ryby i przykrywamy uduszonymi pieczarkami.Wstawiamy do piekarnika uprzednio nagrzanego na 210 stopni ok 50 min.Nalezy lekko przykryc folia aluminiowa aby sie pieczarki nie spalily i forme stawiamy na dolna polke piekarnika.10 min.przed koñcem polac smietana i zapiekac juz nie przykrywac folia.
Norbi68