Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

  • 70 dag filetów z miruny
  • 1 cebula, posiekana
  • 4 pomidory, pokrojone
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 20 dag fasolki szparagowej, pokrojonej
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 15 dag mozarelli, startej
  • świeżo posiekane zioła, np. bazylia, tymianek
  • sól, pieprz cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna

Filety nacieramy solą i pieprzem, cebulę dusimy na oliwie, dodajemy czosnek, i zioła, dusimy 1 minutę. Wlewamy wino, dodajemy pomidory i dusimy 30 minut, dodajemy fasolkę, przyprawiamy, gotujemy jeszcze około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Układamy filety w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut.


Tagi:

zioła