Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Umyte i osuszone filety pokroić w kawałki. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażyć na oleju.

Zapiekanka rybna

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Umyte i osuszone filety pokroić w kawałki. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażyć na oleju. Zmniejszyć ogień, dodać miód. Do sosu dodać kawałki ryby, oprószone solą i pieprzem, duś ok. 10 min., następnie włóż rybę do naczynia żaroodpornego. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją w sosie. Polej rybę sosem, posyp papryką i serem. Piecz przez 20-25 min. w temp. 170 st. C.