iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomysł na szybką , łatwa i smaczna zapiekankę z ryżu szpinaku , pieczarek. Do tego sadzone jajko . Polecam na obiad lub kolację .

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

 

 

 

 

 

 

  • wino białe

 

 

 

 

  • cebula 1 szt

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimna wodą . Pieczarki oczyszczamy . Podsmażamy je z cebulka na odrobinie masła. Na drugiej patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem - wcześniej posiekanym. Dodajemy ugotowany ryż i pieczarki.Podlewamy odrobiną wina Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Ryż z warzywami wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wbijamy jajka , solimy je do smaku . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok 10 min. Do momentu aż jajka się zetną.