Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka warzywno-ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zapiekanka warzywno-ryżowa

Zapiekanka warzywno-ryżowa

Składniki:

Zapiekanka warzywno-ryżowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka warzywno-ryżowa

Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę i gotujemy około 8 minut. Odcedzamy i dodajemy do pokrojonych pieczarek, selera i bakłażana. 2 cebule ścieramy na tarce, mieszamy ze śmietaną, słodką papryką i curry, a następnie dodajemy do warzyw i zostawiamy na około 2 godziny, aby przeszły smakiem. Gotujemy ryż około 7 minut. Pozostałe cebule kroimy w piórka i smażymy na maśle. Dodajemy marynowane warzywa i smażymy jeszcze kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie połowę ryżu, następnie warzywa i przykrywamy resztą ryżu. Pieczemy w piekarniku około pół godziny.