Sposób przygotowania:
Zapiekanka z cukinii - prawie jak pizza
Drożdże rozetrzeć z cukrem i mieszać aż staną się płynne. Mąkę przesiać, dodać do niej sól, roztarte drożdże i olej. Składniki wymieszać i dolewając wodę wyrabiać ciasto do momentu az przestanie kleic sie do rąk. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 minut.Cebule obrać i pokroić w piórka, cukinie umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. W garnku rozgrzać olej i zeszklic na nim cebule, nastepnie dodać cukinie i całość smażyć, mieszając od czasu do czasu, do momentu aż cukinia będzie szklista. Odlać płyn który wytworzył sie w trakcie smażenia, dodać posiekaną bazylię, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.Wylepić ciastem dużą blachę do ciasta formując rancik dookoła. Ciasto posmarować ketchupem, na to wyłozyć przygotowane wcześniej warzywa, posypać startym serem. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.