Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanka z cukinii z mozzarellą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zamiast koncentratu pomidorowego można dodać ketchup.

Zapiekanka z cukinii z mozzarellą.

Składniki:

Zapiekanka z cukinii z mozzarellą.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z cukinii z mozzarellą.
Cukinię i pomidory umyć, osuszyć, pokroić na plastry gr 1,5 cm. Cukinię oprószyć pieprzem i solą, podsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Na patelni rozgrzać masło, wsypać drobno posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną świeżą bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i smażyć około 10 minut. Usmażoną cukinię układać w naczyniu żaroodpornym, na przemian z plastrami pomidora i mozzarelli. wierzch zalać przygotowanym sosem, posypać tartym serem i zapiekać w piekarniku w temp 170 stopni przez 15 minut.

Tagi:

sery ser cukinia