Sposób przygotowania:
Zapiekanka z dyni z wolowiną.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobniejszą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać połowę masła i 2 łyżki oleju, obsmażyć mięso. Wlać do mięsa ¾ szklanki wody, dodać ½ kostki bulionu cielęcego i dusić przez 20 min. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia. Cebule obrać, drobno pokroić i usmażyć na reszcie oleju. Cebulę położyć na mięsie, posypać solą, pieprzem i drobno posiekaną pietruszką. Obraną ze skórki dynię, pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym maśle i przełożyć na mięso, doprawić lekko pieprzem i solą. Pomidory obrać ze skórki, przekroić na pół i ułożyć na dyni. Całość posypać startym serem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekać ok. 50 min., podawać z pieczywem