Sposób przygotowania:
Zapiekanka z fasolką szparagową
1.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki kroimy w ósemki i również gotujemy w osolonej wodzie;
2.Kiełbasę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, dodajemy vegetę i podsmażamy na oliwie;
3.Mieszamy fasolkę, ziemniaki, kiełbasę i pokrojony koperek (odrobinę zostawiamy do posypania gotowej zapiekanki);
4.Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę masła, wymieszane składniki zapiekanki i ponownie masło;
5.Zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut, w połowie czasu pieczenia posypujemy danie startym serem żółtym.
6.Przed podaniem posypujemy resztą koperku.
2.Kiełbasę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, dodajemy vegetę i podsmażamy na oliwie;
3.Mieszamy fasolkę, ziemniaki, kiełbasę i pokrojony koperek (odrobinę zostawiamy do posypania gotowej zapiekanki);
4.Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę masła, wymieszane składniki zapiekanki i ponownie masło;
5.Zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut, w połowie czasu pieczenia posypujemy danie startym serem żółtym.
6.Przed podaniem posypujemy resztą koperku.
Natala1210
łakomczuszka
wedith1
dusia30
luna