marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

zapiekanka z jaj z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zapiekanka z jaj z dodatkiem pieczarek oraz pasztecików

zapiekanka z jaj z pasztecikami

Składniki:

zapiekanka z jaj z pasztecikami

 

Sposób przygotowania:

zapiekanka z jaj z pasztecikami
Pieczarki po oczyszczeniu umyciu i osuszeniu kroimy w drobną kostkę a następnie smażymy wrzucając je na patelnie z rozgrzaną oliwą i przyprawiamy. Z jajek oddzielamy białka a żółtka ucieramy z dodatkiem startego żółtego sera. Utartą w ten sposób masę łączymy z pieczarkami, fragmentami pasztecików oraz bułką tartą. Białka ubijamy na pianę na końcu dodając posiekaną natkę pietruszki oraz cukru. Przygotowaną pianę dodać do masy, wymieszać i przyprawić do smaku. Całość wykładamy na półmisek nasmarowany masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika celem zapieczenia. Wyjmujemy w momencie gdy zapiekanka wyrośnie i zrumieni się. Posypujemy natką pietruszki.