Sposób przygotowania:
Zapiekanka z liśćmi rzodkiewki
Liście rzodkiewki i szpinaku przebrać, umyć i osuszyć. Porwać na kawałki. Makaron ugotować al dente. Odcedzić.Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na patelni z dodatkiem łyżki oleju, doprawiając solą, pieprzem i czerwoną papryką. W garnuszku rozmieszać mleko z wodą i mąką, dodać masło, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i mieszając gotować do zgęstnienia. Wrzucić liście szpinaku i rzodkiewki, gotować na małym ogniu 2-3 minuty. Dodać usmażonego kurczaka i wymieszać. Do naczynia żaroodpornego wsypać makaron, polać przygotowanym sosem, lekko zamieszać i posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku w 200stopniach aż ser się zrumieni