A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Zapiekanka z pierogów

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

kolorowe danie dla zabieganych

Zapiekanka z pierogów

Składniki:

Zapiekanka z pierogów

 

  • około 25 pierogów z kapustą i grzybami
  • 15 plastrów chudego boczku
  • ser pleśniowy z czarnym pieprzem
  • ser topiony śmietankowy
  • 1 pomidor
  • 3 pędy selera naciowego
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pierogów
Gotujemy pierogi,smarujemy oliwą małą formę do pieczenia.Układamy pierogi,na oliwie przesmażamy boczek z cebulką i drobno pokrojonym selerem,wykładamy na pierogi.Kroimy pomidor,siekamy natkę,kroimy w drobną kostkę dwa rodzaje sera.pomidor i ser wykładamy do formy,zapiekamy ok.20 minut,w temperaturze 180*.Po upieczeniu posypujemy natką i podajemy na gorąco.SMACZNEGO.